Haptotherapie voor kinderen
Haptotherapie voor kinderen
Kinderen denken niet na over wat ze voelen. Hun verstand zit er nog niet tussen. Iets voelt goed of niet. En daar reageren ze heel direct op. Kinderen die worstelen met gevoelens, reageren ook heel direct: ze gaan zich anders gedragen. Als er dingen gebeuren die ze niet aankunnen, sluiten ze zich af. Ze verharden en gaan contact uit de weg. Hun eigen vrije ontwikkeling stopt. Ze zijn voornamelijk bezig met zich aan te passen aan een wereld die niet bij hen past. Ieder kind past zich op zijn of haar eigen manier aan. De een heeft daar meer moeite mee dan de ander. Soms kan het een kind belemmeren in zijn of haar ontwikkeling. Wil je je kind hierbij helpen? Dan kan een haptotherapeut je hierin ondersteunen.

Haptotherapie voor kinderen gaat spelenderwijs
Een kind wil zich van nature graag ontwikkelen. Tijdens de therapie laat ik kinderen op een speelse manier ervaren hoe het voelt als je je bijvoorbeeld afsluit voor contact. In tegenstelling tot hoe je lichaam vrijer voelt als je je openstelt voor een goed voelend contact. Heeft het kind weer ontdekt hoe het voelt als je je goed voelt en hoe een goede vorm van contact voelt? Dan kan het weer verkennen of het contact veilig en vertrouwd is en proberen dit uit te bouwen.

Haptotherapie kan kinderen helpen als
ze slecht slapen omdat ze ’s nachts te verwerken wat overdag niet lukte
ze het contact dat niet meer goed voelt, vermijden of zelfs alle contact vermijden.Het kind kan dan:
ze het contact dat niet meer goed voelt, vermijden of zelfs alle contact vermijden.Het kind kan dan:
- onvoorspelbare woede-uitbarstingen krijgen
- weinig plezier en energie hebben, vaak wat somber zijn
- extra druk en initiatiefrijk zijn en achteraf verbaasd zijn over wat er nu toch weer gebeurd is
- thuis heel anders gedrag laten zien dan op school
Je mag zijn wie je bent, om te worden wie je bent maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden, op jouw manier en in jouw tijd | Anna Terruwe

